Regelendringer i fotballen

Flere store regelendringer ble vedtatt av The International Football Association Board (IFAB) under et møte i Wales torsdag 14. april.

I det som blir omtalt som en massiv endring av regelboken, er blant annet den såkalte trippelstraffen, regel 12, endret. Frem til nå har man blitt straffet med rødt kort og karantene, samtidig som motstanderen får straffespark, dersom man hindrer en åpenbar scoringsmulighet inne i sekstenmeteren. Regelendringen fører til at man kun blir belønnet med gult kort dersom man går etter ballen og gjør et ærlig forsøk på å få tak i den, men samtidig lager straffespark.

– Dersom keeper eller forsvarer går etter ballen og forsøker å ta den inne i sekstenmeteren, vil det ikke lenger bli tildelt rødt kort, bare gult. For andre hendelser med farlig spill, holding eller dytting som ikke har noe å gjøre med å nå ballen, vil det fremdeles bli gitt rødt kort og straffe. Det vil bli innført fra 1. juni til EM og Copa America Centenario, sier FIFA-president Gianni Infantino ifølge FIFA.com.

Kilde: TV2 Sporten

By | 2017-05-13T08:49:46+02:00 15. april 2016|