Disksport 2017-05-13T08:49:38+02:00

DISKSPORT

Været ingen hindring for diskgolferne da BIL arrangerte turnering

Hverken regn, vind eller temperaturer som tilsa ullundertøy satte en demper på stemningen da drøyt 30 kastere fra Hammerfest, Bodø, Tromsø, Narvik og Beisfjord utfordret hverandre i helga. Men selvsagt var forholdene krevende på 18-hulls banen som var bygget for anledningen.

Lørdag var Trilogy Challenge (TC), en konkurranseform som er skapt for å promotere sporten og et lavterskeltilbud der det sosiale aspektet er vel så viktig som score og plassering. Her får nybegynnere gode råd og hjelp fra erfarne og alle må benytte den samme typen disker. TC er den perfekte introduksjonen til en sport som er i stadig vekst og utvikling.

Søndag gikk spillerne 2. av 5 runder i Arctic Disc Golf Tour – en tour som går rundt om i Nordland. og der neste stopp er Skjerstad ved Bodø neste helg.

Bodøs Alexander Mathisen vant seniorklassen «Open» søndag mens  Sebastian Tarek Jakobsen seiret i juniorklassen. Best i kategorien «Rekreasjon» ble Stig Setså.

Beisfjord Amateur Open 2017

Stig og Marte med gode hjelpere gjorde en kjempeinnsats før, under og etter helgas konkurranse i kasting av plastikktallerkener. Beisfjord Amateur Open 2017 ble en suksess med 40 deltakere fra mange rare steder i landet. Riktignok var det et aldri så lite drag i lufta både lørdag og søndag, noe som bød på relativt store tekniske utfordringer for deltakerne. Vel, den sjeldent sterke vinden var en heftig motstander, men det var likt for de fleste og de 3 rundene av 18 hull (kurver) ble gjennomført etter planen. Som vanlig sto det sosiale sterkt i fokus og skal vi dømme etter tilbakemeldinger, var samtlige stålfornøyde med fest, samvær, forpleining og husvære. Og premieringen.  Uten at det vel egentlig spiller så stor rolle, så er dette lista over de beste kara og tøttene:

  1. Jøran Eriksen
  2. Roger Karlsen
  3. Stefan Kvarv
  4. Alexander Mathisen

  1. Marthe Nicolaysen
  2. Marte Kufaas
  3. Ingvild H. Tomassen
  4. Karoline Sivertsen
Av | 11. september 2017|Tags: , , , , |

Trilogy Challenge Beisfjord 2017

Årets Trilogy Challenge turnering arrangeres 10. juni.

Vi har plass til maksimalt 50 spillere, så her er det bare å melde seg på så raskt som mulig.
Påmelding i år gjøres via http://www.deltager.no/trilogy_challenge_beisfjord_2017_10062017.

Her er årets spillerpakke:

Prisen for årets spillerpakke blir kr 350,-.
Prisøkningen fra tidligere år skyldes høyere innkjøpspris og lav kronekurs.

Start kl 10:00, fremmøte kl 9:30.

Klasser:

Open
Nybegynner
Dame
Junior

Vi spiller 2 x 18 hull, og 9 hulls finale i Open.

Her er årets premier:

Ta kontakt med TD Stig Setså på mobil 470 86 007 dersom det er noe dere lurer på.

Av | 4. mars 2017|

Beisfjord Open 2016

De ansvarlige for disksporten i BIL har nok en gang tråkket til og gjennomført ei fin turnering – tross uønskede innslag av vind og regn…..diskgolfens nemesis. Sjølve turneringa gikk lørdag 24., men med «tjuvtrening» allerede fredag etter lunsj. Det var tilsammen 6 spillere som hadde tatt turen fra Tromsø for å spille turnering her i Beisfjord, noe som må sies å være særdeles gledelig! Og med tromsøværinger på besøk, ble det ikke bare sportslige aktiviteter, men også sosiale. Helt i tråd med intensjonen. Vel kasta!

RESULTATER

Av | 27. september 2016|Tags: , , , |

Selenicereus grandiflorus, eller Nattens Dronninger

En ny og nærmest ukjent aktivitet har gjort sitt inntog i Beisfjord. I ly av nattens mulm og mørke, kun i lyset fra måneskiven og i et svært begrenset strøk av kunstig belysning  utøves den nattlige aktiviteten. Skremte sjeler vi har trøstet mener det kan beskrives best som ”nattdiskgolf.” Det er noe uklart hvor denne avarten av den mer kjente frisbeegolfen har sin opprinnelse, men usikre kilder vi har presset til å uttale seg mener at aktiviteten i all hovedsak har oppstått lokalt og utøves av representanter for det såkalte ”svake kjønn” utstyrt med høy selvtillit, udefinerbar humoristisk sans og et noe uavklart forhold til nytelsesmidler. WADA er sannsynligvis varselet, kan kilden avsløre. Den mannlige varsleren ønsker å være anonym i frykt for represalier. Andre utøvere vi har snakket med stiller seg skeptisk til kastøvelsene og nøler med å kalle det nattdiskgolf. Uansett har det skapt uro innad blant etablerte utøvere som mener det er såpass grensesprengende at det heller mot juks. En hemmeligstemplet rapport sies å være sendt Norges Amerikanske Idretters Forbund.

I miljøet ser man gjerne at det er sterk sidevind av orkan styrke, øs pøsende regn  og temperaturer godt under null, men bekmørke faller utenfor aksepterte og vedtatte rammer. Blant annet vil ikke viktige symbolelementer som poloskjorte og shorts være synlige. Nattevandrere i nærområdet oppfordres til å sjekke egen ulykkesforsikring, lytte etter dempede uttrykk som ”fore” og andre uttrykk som i mindre grad er akseptert i idrettssammenheng, da primært sør for Polarsirkelen. Generelt være på vakt og da spesielt i forkant av approberte diskgolfstevner.

Av | 17. september 2016|Tags: , , |

Beisfjord IL FlexiGolf 2016

Lørdag 17. september braker det løs med Beisfjord IL FlexiGolf 2016. Dette er en litt annen turneringsform enn den vanlige. Her kan man spille når man selv måtte ønske, og med hvem man selv måtte ønske å spille med. Vi legger scorekort klare i en boks ved postkassen til BIL (på Fjordhuset). Det man gjør er veldig enkelt! Man henter et scorekort i boksen, går en runde med venner/familie, og skriver scoren underveis. Når man er ferdig, legger man scorekortet i postkassa til BIL.
 Man kan spille mellom kl. 10 og 18, og etter kl. 18 samler vi inn alle scorekort og kårer vinnerne i de forskjellige klassene som har vært representert denne dagen.

Så her er det ingen unnskyldning for ikke å delta!!! ALLE kan få til en runde innenfor den angitte tidsrammen! Og at man aldri har spilt turnering før, bør heller ikke være noe problem… Dette blir jo bare som en runde med gode venner. Eneste forskjellen er at man leverer inn scorekortet i etterkant.

Få med HELE familien på en runde diskgolf denne dagen! Og se hvem av dere som takler banens mange utfordringer best…!

De som ikke har egne disker kan låne gratis av BIL. Diskene vil settes frem utenfor Fjordhuset. Det er bare å låne, og legge tilbake etter bruk.

Helga etter (24.9.) spilles Beisfjord OPEN 2016. Akkurat den turneringa skulle også gått den 17., men kollisjon med Arctic Disc Golf Tour (ADGT) gjorde en forflytning på kalenderen nødvendig.

Av | 6. september 2016|Tags: , , , , , , |