Beisfjord Cup 2017: Vel blåst!

Beisfjord Cup ble avsluttet søndag i strålende nordnorsk sommervær. Den tradisjonsrike turneringa arrangeres hvert år og markerer gjerne overgangen  mellom sommer og høst.

Beisfjordtøtta, med et lite, hvitt  dryss på toppen, var  vakker bakgrunnskulisse for 2 dager med yrende fotballglede i idrettsparken. Arrangørstaben i BIL kan puste lettet ut etter at den 33. turneringa i rekken er bragt vel i havn – uten skader og behov for jurymøter av noe slag. Kun masse, masse fin fotball.

Riktignok var antallet deltakende lag noe mindre enn i tidligere utgaver av cupen, men uten at det så ut til å legge en demper på stemningen – verken hos spillere, trenere, lagledere eller de mange supporterne som omkranset de 10 banene.

Fargerikt på feltet

70 lag fra distriktet deltok i mønstringen – de fleste lokale som de kule gule fra Fagernes, de grønne fra Ankenes, biene fra Ballangen, de blå fra Håkvik og selvsagt de myldrende røde fra By1. Men også mer langveisfarende satte farge på arrangementet; BOIF kommer hvert år til kommunesletta med en karavane campingvogner og lag i alle klasser.  Også SMIL fra Sørvikmark og Salangen var velkomne gjengangere og bidro til fotballfesten.

Fair play-prisen til SMIL

SMIL var for øvrig laget som stakk av med en svært så velfortjent Fair play pris. Statuetten deles ut hvert år til det laget som  viser de fineste holdningene på- og utenfor banen. Og gjestene fra Sørvikmark var en verdig vinner av 2017-utgaven.

De kom og dro med et smil og var selve inkarnasjonen på ”tap og vinn med samme sinn.”

Hundrevis av hamburgere

Turneringen i Beisfjord engasjerer en ikke uvesentlig del av bygdas befolkning og er en viktig samlende faktor ved siden av å være en avgjørende inntektskilde.

Nær 100 personer sørget for sømløs parkering, varme pølser, grønne baner, bacalao, kaffe, kaker og kebab samt varm og kald drikke. Og hundrevis av hamburgere.

De fleste spillerne fra gutte- og A-laget stilte som dommere og sørget for at 180 matcher ble avviklet  med kompetent kampledelse – og ikke minst at lørdagskveldens diskotek på Fjordhuset ble en suksess.

By | 2017-08-28T09:27:13+02:00 28. august 2017|