Bedre føre var………

Det her er ikke spesielt hyggelig lesning, men viktig. I Norge dør mer enn 6.000 personer plutselig og uventet utenfor sykehus hvert år. Hjertestans kan skje når som helst og hvor som helst. Idrettslaget har kjøpt inn markedets beste hjertestarter, også kalt defibrillator. Som med forsikring håper vi at det aldri blir bruk for den, men bedre føre var……

Den er plassert på veggen rett innenfor hovedinngangen på Fjordhuset. Hjertestarteren er i utgangspunktet proaktiv forsikring med tanke på det som skjer nede på banene eller på huset, men er selvsagt til bruk for alle i en nødsituasjon.

En hjertestarter er meget brukervennlig. Den består i prinsippet av en på/av- knapp og en sjokknapp. Den er klar til bruk og du kan føle deg trygg på at hjertestarteren fungerer som den skal. Hjertestarteren vil ved hjelp av norske talemeldlinger fortelle deg hva du skal gjøre samt hindre deg i gjøre feil. Det finnes ulike modeller som er tilpasset ulike miljøer, de fleste er svært godt beskyttet mot fukt, støv og vann. Hjertestarteren vedlikeholder seg selv, elektronikken i apparatet utfører selvtesting daglig, ukentlig og månedlig.

By | 2017-05-13T08:49:47+02:00 5. april 2016|